"PUTIN JE OČIGLEDNO UBIO NAVALJNOG" Oglasio se Zelenski nakon smrti opozicionara - Teške optužbe na račun ruskog predsednika

Марија Стевановић
Marija Stevanović

16. 02. 2024. u 15:03

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski optužio je danas ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, prenosi Tanjug.

ПУТИН ЈЕ ОЧИГЛЕДНО УБИО НАВАЉНОГ Огласио се Зеленски након смрти опозиционара - Тешке оптужбе на рачун руског председника

Foto: Profimedia

Zelenski je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Berlinu izneo tvrdnju da je "očigledno" da je Putin "ubio Navaljnog".

Zelenski je rekao da Putina "nije briga ko umire" i da je ruskom predsedniku stalo samo do toga da se zadrži na vlasti, prenosi nemački Velt.

On je naveo da bi Putin "trebalo da izgubi sve" i "odgovara za zločine".

Navaljni je preminuo danas u zatvorskoj koloniji u autonomnom okrugu Jamalo-Nenecki u 48. godini. Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni, posle šetnje, osećao loše i izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran, a uzrok smrti se utvrđuje.

Navaljni je služio kaznu od 30 godina u toj ruskoj oblasti zbog optužbi za ekstremizam i prevaru, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

BONUS VIDEO:

VELIČANSTVEN VATROMET: Kula Beograd obasjana za Dan državnosti Srbije


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)