U SLUČAJU NAPADA NA SEVERNU KOREJU, ODMAZDA BI BILA STRAŠNA: Moskva upozorava SAD

Милица Шкорић
Milica Škorić

07. 02. 2024. u 07:54

SAD shvataju kakve bi bile razmere odmazde Severne Koreje i to ih sprečava da krenu u akcije protiv Pjongjanga, saopštio je ambasador Rusije u Severnoj Koreji Aleksandar Macegora.

У СЛУЧАЈУ НАПАДА НА СЕВЕРНУ КОРЕЈУ, ОДМАЗДА БИ БИЛА СТРАШНА: Москва упозорава САД

Foto Tanjug/AP

Ruski diplomata je podsetio na delovanje SAD na Bliskom istoku, konkretno na američke napade na jemenske Hute.

- Ako nešto i može da spreči Vašington da preduzme slične korake protiv Severne Koreje, to je shvatanje (nadam se, ako ne među političarima, onda bar kod američke vojske) da će kao odgovor biti nanet takav udar odmazde da nikome neće biti dobro. Huti i druge antiameričke snage na Bliskom istoku nemaju takve mogućnosti, a Amerikanci to nekažnjeno koriste - rekao je Macegora za ruske medije.

Ranije je severnokorejski list „Nodon Sinmun“ saopštio da su provokativne akcije SAD dovele do toga da se situacija na Korejskom poluostrvu pogoršala do toliko opasne tačke da su postali realni izgledi da rat pređe u „svetski nuklearni rat“.

Moskva je više puta isticala da su postupci SAD i njihovih saveznika doveli do naglog pogoršanja situacije na Korejskom poluostrvu.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA - Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!