"MONSTRUOZAN ČIN" Prvo oglašavanje Kremlja o obaranju Il-76: Slažemo se sa Zelenskim, treba organizovati međunarodnu istragu

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

25. 01. 2024. u 08:01

KIJEV je počinio apsolutno monstruozan čin, oborivši ruski avion Il-76 sa ukrajinskim vojnicima koji su trebali da budu razmenjeni narednog dana, izjavio je portparol Kremlja ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

МОНСТРУОЗАН ЧИН Прво оглашавање Кремља о обарању Ил-76: Слажемо се са Зеленским, треба организовати међународну истрагу

Foto AP

- Razmena zarobljenika je proces koji se odvija u potpunoj tišini. To što su Ukrajinci ubili svoje zatvorenike, svoje građane, koji su bukvalno sledećeg dana trebali da budu kod kuće, apsolutno je monstruozan čin - naglasio je predstavnik Kremlja.

On se složio sa Vladimirom Zelenskim da je potrebno da se organizuje međunarodna istraga o ovom slučaju.

- Ako misli na međunarodnu istragu o zločinačkim akcijama kijevskog režima, to je svakako neophodno - istakao je predstavnik Kremlja.

Foto: EPA

Niko još ne može da kaže kako će katastrofa uticati na izglede za nastavak razmene zatvorenika. Razmena zatvorenika je proces koji se odvija u potpunoj tišini, objasnio je Peskov.

Kako je istakao, prerano je govoriti o bilo kakvim uputstvima ruskog predsednika Vladimira Putina u vezi sa padom aviona Il-76, prvo vojska mora da kaže šta se dogodilo.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)