FILMSKA ZAPLENA DROGE U KOLUMBIJI: Nećete verovati gde je bilo sakriveno 2.6 tona kokaina namenjenog balkanskom kartelu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

21. 01. 2024. u 08:27

KOLUMBIJSKA policija pronašla je 2,6 tona kokaina u tovaru banana, preneli su danas mediji u toj zemlji.

ФИЛМСКА ЗАПЛЕНА ДРОГЕ У КОЛУМБИЈИ: Нећете веровати где је било сакривено 2.6 тона кокаина намењеног балканском картелу

Foto: Profimedia

Policijski general Vilijan Rene Salamanka potvrdio je zaplenu 2.600 kilograma čistog kokaina, prenosi portal El Tiempo, navodeći da je moguće da je droga bila namenjena balkanskom narko-kartelu.

Prema izvorima iz policije, prva akcija i zaplena droge dogodila se tokom pregleda teretnih kontejnera koji su se nalazili u lučkom gradiću Santa Marta i u kojima su bile banane, a koji su trebali da budu prevezeni u Holandiju.

Nakon preliminarnih hemijskih analiza, utvrđeno je da se u teretu nalazio kokain-hidroklorid neto težine 2.397 kilograma.

U drugoj policijskoj akciji u luci, pregledom tereta banana koji je kao krajnje odredište imao luku Antverpen u Belgiji, otkriveno je i zaplenjeno još 196 kilograma kokaina.

Kompanija koja je zadužila pošiljku sa sakrivenim kokainom sarađivala je sa policijom i pružila pomoć kako bi se utvrdilo ko je mogao da ubaci kokain u pošiljku. 

Policija ne isključuje mogućnost da je ova pošiljka kokaina visoke čistoće bila namenjena tzv. balkanskom kartelu, navodi portal.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE -  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024