FILMSKA ZAPLENA DROGE U KOLUMBIJI: Nećete verovati gde je bilo sakriveno 2.6 tona kokaina namenjenog balkanskom kartelu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

21. 01. 2024. u 08:27

KOLUMBIJSKA policija pronašla je 2,6 tona kokaina u tovaru banana, preneli su danas mediji u toj zemlji.

ФИЛМСКА ЗАПЛЕНА ДРОГЕ У КОЛУМБИЈИ: Нећете веровати где је било сакривено 2.6 тона кокаина намењеног балканском картелу

Foto: Profimedia

Policijski general Vilijan Rene Salamanka potvrdio je zaplenu 2.600 kilograma čistog kokaina, prenosi portal El Tiempo, navodeći da je moguće da je droga bila namenjena balkanskom narko-kartelu.

Prema izvorima iz policije, prva akcija i zaplena droge dogodila se tokom pregleda teretnih kontejnera koji su se nalazili u lučkom gradiću Santa Marta i u kojima su bile banane, a koji su trebali da budu prevezeni u Holandiju.

Nakon preliminarnih hemijskih analiza, utvrđeno je da se u teretu nalazio kokain-hidroklorid neto težine 2.397 kilograma.

U drugoj policijskoj akciji u luci, pregledom tereta banana koji je kao krajnje odredište imao luku Antverpen u Belgiji, otkriveno je i zaplenjeno još 196 kilograma kokaina.

Kompanija koja je zadužila pošiljku sa sakrivenim kokainom sarađivala je sa policijom i pružila pomoć kako bi se utvrdilo ko je mogao da ubaci kokain u pošiljku. 

Policija ne isključuje mogućnost da je ova pošiljka kokaina visoke čistoće bila namenjena tzv. balkanskom kartelu, navodi portal.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE -  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!