LABAVI ŠRAFOVI IZAZVALI HAOS: Novi detalji istrage “ukletog” Boinga 737 MAKS kojem su otpala vrata tokom leta (FOTO)

Tanjug

09. 01. 2024. u 00:23

AMERIČKA avio-kompanija "Junajted erlajns" saopštila je danas da su pronađeni labavi zavrtnji na nekoliko letelica Boing 737 Maks 9, istom modelu aviona koji je koristila "Alaska erlajns" kada je prozor i deo trupa letelice eksplodirao u vazduhu u petak.

ЛАБАВИ ШРАФОВИ ИЗАЗВАЛИ ХАОС: Нови детаљи истраге “уклетог” Боинга 737 МАКС којем су отпала врата током лета (ФОТО)

Foto Tanjug/AP

-Pošto smo u subotu počeli preliminarne inspekcije, pronašli smo slučajeve za koje se čini da se odnose na probleme sa instalacijama i držačem za vrata, na primer, zavrtnje kojima je bilo potrebno dodatno zatezanje. Ove nalaze će ispraviti naš tehnički tim kako bi se avion bezbedno vratio u službu, saopštio je Junajted.

Federalna uprava za avijaciju SAD (FAA) i Boing nisu komentarisali navode "Junajted erlajnsa", prenosi Rojters.

Foto Tanjug/AP

Nekoliko sati nakon incidenta na letu "Alaska erlajnsa", FAA je naredila prizemljenje 171 od 218 aviona Boing 737 Maks 9 koji su u upotrebi, uključujući sve one koje koriste Alaska i Junajted, dok inspekcije na letelicama ne budu završene.

"Alaska erlajns" ima 65, a Junajted 79 Boinga 737 Maks 9, koji je najnovija verzija Boingovog dvomotornog aviona koji se često koristi na domaćim letovima u SAD.

Avion je ušao u upotrebu u maju 2017.

Foto Tanjug/AP

Pre gotovo pet godina regulatori širom sveta privremeno su povukli iz saobraćaja sve Boingove avione 737 Maks zbog dve nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije