FIGARO TVRDI: Imenovanje novog premijera Francuske sutra ujutro

Tanjug

08. 01. 2024. u 23:41

IMENOVANjE novog premijera Francuske biće obavljeno sutra ujutro, dan nakon ostavke Elizabet Born, javio je dnevnik Figaro pozivajući se na izvore bliske predsedniku Emanuelu Makronu.

ФИГАРО ТВРДИ: Именовање новог премијера Француске сутра ујутро

Foto: AP

Kako navodi francuski list, ministar nacionalnog obrazovanja Gabrijel Atal favorit je da bude imenovan za šefa vlade, prema izvorima bliskim izvršnoj vlasti.

Nakon ostavke premijerke, ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen izjavio je da je rad sa Elizabet Born bio "zahtevan i uvek u skladu sa interesima države".

-Video sam je kao posvećenu i hrabru, kako sprovodi teške reforme bez brige o svojoj popularnosti, naveo je on na društvenoj mreži X (Tviter).

Ministar pravde Erik Dipon-Moreti takođe je reagovao na toj društvenoj mreži.

-Počastvovan sam što sam radio zajedno sa vama, draga Elizabet Born, na jačanju našeg pravosuđa kakvo nikad ranije nije bilo, naveo je on.

Ministar saobraćaja Kleman Bon pohvalio je "hrabrost" i "ubeđenja" Elizabet Born, ubrzo nakon objave njene ostavke.

-Veoma sam ponosan što sam služio našoj zemlji u Vašoj vladi, napisao je on na mreži X.

Kako prenosi Figaro, Elizabet Born je danas nešto pre 16 časova napustila Jelisejsku palatu posle jednosatnog razgovora sa Emanuelom Makronom, a njegovi saradnici nisu precizirali razlog ovog sastanka.

Sudbina Elizabet Born bila je u neizvesnosti poslednjih dana, a mnogi zvaničnici bliski Makronu su naveli da očekuju ogroman preokret u vladi sa njenim odlaskom, piše Figaro.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?