POGLEDAJTE - STIGLA JOŠ JEDNA PARTIJA SU-57: Proizvodnja ruskih stelt lovaca se udvostručuje (VIDEO)

Novosti online

27. 12. 2023. u 22:31

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije dobilo je novu seriju lovaca pete generacije Su-57.

ПОГЛЕДАЈТЕ - СТИГЛА ЈОШ ЈЕДНА ПАРТИЈА СУ-57: Производња руских стелт ловаца се удвостручује (ВИДЕО)

Foto Rosoboronexport


Avioni su predati Komsomolskom na Amuru vazduhoplovnom kombinatu po imenu Ju.A. Gagarin Ujedinjena avioindustrijska korporacija (deo državne korporacije Rostek). Lovci su prošli sva neophodna fabrička ispitivanja.

-Proizvođači aviona su proizveli i predali našim Oružanim snagama sve avione pete generacije Su-57 planirane za isporuku ove godine, rekao je potpredsednik Vlade Ruske Federacije - ministar industrije i trgovine Ruske Federacije Denis Manturov.

Generalni direktor Rosteka Sergej Čemezov rekao je da se broj lovaca pete generacije koji ulaze u vojsku svake godine skoro udvostručuje.

Su-57 je ruski multifunkcionalni napredni lovac pete generacije, napravljen korišćenjem stelt tehnologija. Sposoban da se bori sa bilo kojim neprijateljskim lovcima, kao i da uništi neprijateljske kopnene i površinske ciljeve.

Avion je dizajniran da zameni teški lovac Su-27. Avion je izveo svoj prvi let u januaru 2010. U KnAAZ-u (gde su se sklapali prototipovi) 2013. godine počela je mala proizvodnja aviona za testiranje naoružanja. 17. novembra 2016. prvi let je izveo sedmi prototip Su-57.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)