NAJCRNJI DAN ZA RUSKU ARMIJU: Ukrajina jednim udarom zbrisala celu jedinicu - Veliki broj mrtvih (VIDEO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

27. 12. 2023. u 15:16

NAJMANjE 19 ruskih mornara je povređeno, a 33 se vode kao nestali nakon što su ukrajinske oružane snage napale veliki desantni brod Novočerkask u luci Feodosija na Krimu, prenosi Dejli mejl pisanje portala Astra.

НАЈЦРЊИ ДАН ЗА РУСКУ АРМИЈУ: Украјина једним ударом збрисала целу јединицу - Велики број мртвих (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Iks

Astra je saopštila da je na brodu bilo 77 mornara u vreme napada u noći sa 25. na 26. decembar.

Sergej Aksjonov, vođa Krima kojeg je imenovala Rusija, ranije je izvestio da je jedan civil ubijen i četiri ranjena kao rezultat napada na luku.

O tome da su u trenutku napada na brodu Novočerkask bili mornari, ranije je izvestio i drugi ruski medij Agentstvo. Rečeno je da su najmanje dva oficira mogla biti na brodu u vreme napada.

Kako piše Dejli mejl komandant broda - kapetan Nikolaj Stepanenko, 39 - jedan od preživelih, ali ne isključuju i mogućnost da možda nije ni bio prisutan na brodu koji je bio u luci.

Eksplozije su potresle Feodosiju na Krimu oko 3.00 sata 26. decembra. Prijavljeno je da je brod koji je navodno prevozio municiju iranske proizvodnje dignut u vazduh, a u luci je izbio požar.

General-pukovnik Mikola Oleščuk, komandant Vazdušnih snaga Ukrajine, potvrdio je da su ukrajinske snage digle u vazduh veliki ruski desantni brod Novočerkask u Feodosiji.

Kasnije je otkriveno da je Novočerkask uništen krstarećim projektilima ispaljenim iz taktičkih aviona ukrajinskih vazdušnih snaga.

Rusko ministarstvo odbrane izvestilo je da je Novočerkask te noći oštećen u Feodosiji "prilikom odbijanja napada ukrajinskih oružanih snaga korištenjem raketa koje se lansiraju iz vazduha".

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, "tokom protivvazdušne borbe dva ukrajinska lovca Su-24 koji su ispaljivali rakete uništeni su sistemima protivvazdušne odbrane".

Ukrajinska ratna avijacija je to demantovala.

(Informer)

BONUS VIDEO:

POLICAJAC VLADIMIR ZA "NOVOSTI": Udarali su me metalnom šipkom, nisam se povukao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)