BAJDEN: Počnite da izveštavate na pravi način!

A. V. V.

26. 12. 2023. u 07:00

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden napravio je novi gaf odgovarajući na pitanja novinara koji su ga pitali o ekonomiji zemlje. Reporteri, koji su ga sačekali ispred Bele kuće uoči njegovog puta sa porodicom, u Kemp Dejvid, pitali su ga koji su njegovi izgledi za američku ekonomiju u idućoj godini:

БАЈДЕН: Почните да извештавате на прави начин!

Tanjug

- Sve je dobro. Pogledajte. Počnite da izveštavate o tome na pravi način - odgovorio je Bajden, uz osmeh.

Ovo nije bio prvi put da Bajdenu nisu po volji izveštavanja o stanju američke ekonomije, naročito jer su ankete javnog mnjenja pokazale da građani nisu zadovoljni kako njegova administacija rukovodi ovim sektorom. On se jesenas požalio na brifingu za štampu u Beloj kući da je percepcija javnosti o američkoj ekonomiji bila "zatamnjena negativnim tonom medijskog izveštavanja".

Prema anketi Univerziteta Monmut, objavljenoj prošle nedelje, samo 28 odsto Amerikanaca veruje da Bajden radi adekvatan posao u obuzdavanju inflacije, dok samo 12 procenata njih navodi da se njihova lična finansijska situacija popravlja. Takođe, njegov ukupni rejting je pao na 34 odsto, što je pad od deset procentnih poena u proteklih pet meseci i najniži nivo od kada je preuzeo dužnost u januaru 2021.

Istraživanje "Volstrit džurnala" ranije ovog meseca pokazalo je da 23 odsto odraslih Amerikanaca veruje da im je Bajdenova politika pomogla, u poređenju sa 53 odsto onih koji kažu da ih je povredio. Prema istoj anketi, bivši šef Bele kuće Donald Tramp ispred Bajdena je za čak šest procenata. Anketa "Njujork tajmsa" pokazala je da Tramp ima prednost u odnosu na Bajdena za četiri do 11 procentnih poena u pet ključnih kolebljivih država za koje se očekuje da će odlučiti ishod izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti