ZASTRAŠUJUĆE REČI BIVŠEG PREMIJERA UKRAJINE: Bajden neće dozvoliti Zelenskom da okonča rat

Novosti online

24. 12. 2023. u 15:35

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden neće dozvoliti kijevskom režimu da okonča sukob u Ukrajini, jer će kapitulacija Vladimira Zelenskog narušiti poziciju američkog lidera, kaže bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov.

ЗАСТРАШУЈУЋЕ РЕЧИ БИВШЕГ ПРЕМИЈЕРА УКРАЈИНЕ: Бајден неће дозволити Зеленском да оконча рат

Bajden i Zelenski u Kijevu, Foto AP

Američki predsednik Džozef Bajden neće dozvoliti kijevskom režimu da okonča sukob u Ukrajini, jer će kapitulacija Vladimira Zelenskog narušiti poziciju američkog lidera, kaže bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je na završnoj godišnjoj konferenciji za novinare izjavio da strahuje da će, ako Donald Tramp bude izabran za predsednika SAD, američka politika postati "ekonomičnija" i da će se više fokusirati na domaće probleme.

"U Ukrajini neće biti primirja dok je Bajden predsednik. On neće dozvoliti Zelenskom da prekine rat, jer će kapitulacija režima Zelenskog negativno uticati na Bajdenovu poziciju. Stoga će nastaviti da finansira svoje kijevske marionete, nadajući se barem nekom uspehu Oružanih snaga Ukrajine", naveo je Azarov na Fejsbuku.

Prethodno je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio da su SAD izgubile ekonomsko liderstvo. 

Prema njegovim rečima, pokušaji da se vrati liderstvo pokretanjem oružanih sukoba, trgovinskim i sankcionim ratovima, organizovanjem terorističkih napada i uništavanjem evropske ekonomije nisu doneli željene rezultate.

Izbori za predsednika SAD zakazani su za 5. novembar 2024. godine, a očekuje se da će glavni kandidati ponovo biti Tramp i Bajden.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu