PREMIJER DRŽAVE-ČLANICE EVROPSKE UNIJE: Zapad spreman da ratuje do poslednjeg Ukrajinca da bi oslabio Rusiju

Novosti online

17. 12. 2023. u 14:01

VEĆINA evropskih zemalja opsednuta je mržnjom prema Rusiji, a radi njenog slabljenja zapadne zemlje spremne su da se bore do poslednjeg ukrajinskog vojnika, smatra slovački premijer Robert Fico.

ПРЕМИЈЕР ДРЖАВЕ-ЧЛАНИЦЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ: Запад спреман да ратује до последњег Украјинца да би ослабио Русију

Foto: AP

Većina evropskih zemalja opsednuta je mržnjom prema Rusiji, a radi njenog slabljenja zapadne zemlje spremne su da se bore do poslednjeg ukrajinskog vojnika, smatra slovački premijer Robert Fico.

- Većina država-članica (Evropske unije) opsednuta je Ukrajinom i mržnjom prema Rusiji, a iz toga slede svojevrsni stavovi, koji se bez ikakvih kritika šire u evropskim medijima, da je neophodno nastaviti da se podržava rat u Ukrajini - rekao je Fico u svojoj video-poruci objavljenoj na društvenim mrežama.

S tim je, po njegovom mišljenju, vezano i zastrašivanje nepotkrepljenim tvrdnjama da bi Rusija navodno mogla da napadne neku od zemalja NATO-a.

- Zapravo, Ukrajina se samo koristi u geopolitičke svrhe da bi se Rusija oslabila na ekonomskom i međunarodnom planu - primetio je Fico

Kako je naveo, Ukrajina takođe služi kao „zlatno tele“ za kompanije koje se bave trgovinom oružjem.

- Bojim se da će u ime ovih geopolitičkih ciljeva Zapad ratovati sa Rusijom do poslednjeg ukrajinskog vojnika, a mi već nismo daleko od tog cilja - zaključio je Fico.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin nedavne izjave američkog predsednika Džozefa Bajdena da bi Rusija navodno mogla da napadne NATO nazvao „potpunom besmislicom“. Ruski lider je naglasio da Moskva nije zainteresovana za rat sa zemljama NATO-a – za to nema nikakvih razloga: ni političkih, ni ekonomskih, ni vojnih.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je početkom decembra da će Rusija, navodno, napasti članice NATO-a nakon pobede u Ukrajini. Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi nazvao je veoma verovatnim učešće američke vojske u konfrontaciji sa ruskim snagama u slučaju da ruska vojska pobedi u specijalnoj vojnoj operaciji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)