„SETITE SE KAKO JE POČEO DRUGI SVETSKI RAT“: Belorusija upozorava na pripremu napada iz Poljske

Novosti onlajn

13. 12. 2023. u 14:57

NEKOLIKO grupa na teritoriji Poljske sprema se da izvrši terorističke napade i zauzme objekte na teritoriji Belorusije, izjavio je predsednik Komiteta državne bezbednosti (KGB) te zemlje Ivan Tertelj, prenosi „Belta“.

„СЕТИТЕ СЕ КАКО ЈЕ ПОЧЕО ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ“: Белорусија упозорава на припрему напада из Пољске

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- Sedam grupa na teritoriji Poljske trenutno se sprema za terorističke napade i zauzimanje objekata na beloruskoj teritoriji. Najagresivnija grupa obučava se u Bjalistoku. Predvodi je naš državljanin Asadulajev, rođen 1991. godine, koji je nekada pohađao Vojnu akademiju, a zatim pobegao u inostranstvo. Skriva se pod pseudonimom Šljahtič. To je jedna od najagresivnijih struktura - rekao je Tertelj.

Kako je dodao, aktivnosti grupe nadgleda poljski obaveštajac. Minsk poručuje da je to neprihvatljivo.

Šef KGB-a pozvao je kolege u Ukrajini, Poljskoj i baltičkim zemljama da ne dozvole da se „to oružje okrene protiv njih“.

- Sećamo se od čega je počeo Drugi svetski rat – od provokacije Nemaca sa poljskim uniformama - rekao je Tertelj.

Takođe je rekao da su državljanina Belorusije, koji je u Rusiji optužen za dizanje u vazduh dva voza u Burjatiji, obučavale ukrajinske obaveštajne službe. Trenutno se sprovodi istraga u koju je uključen i Minsk. Tertelj je upozorio da se radi o teškom zločinu koji se kažnjava doživotnim zatvorom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte osmu epizodu video-serijala Novosti


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!