NAJNOVIJI Ka-52M NA FRONTU: Udar po ukrajinskim položajima (VIDEO)

Novosti online

11. 12. 2023. u 20:33

MODERNIZOVANI helikopteri "Ka-52M" napali su položaje Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Donjecka, saopštilo je Min

НАЈНОВИЈИ Ка-52М НА ФРОНТУ: Удар по украјинским положајима (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

istarstvo odbrane u svom prvom izveštaju o upotrebi ovih helikoptera u zoni SVO.

-Posada armijske avijacije na helikopterima 'Ka-52M' izvela je napad nevođenim avionskim projektilima na uporišta neprijatelja i živu silu u pravcu Donjecka, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo, takođe, dodaje da su piloti imali podršku jedinica kopnene vojske, a udar je izveden prema koordinatama koje su dobijene od nišandžija.

Kao rezultat napada, ruska vojska je uništila kontrolni centar i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine, ističe rusko MO.

Jedan od pilota otkrio je da protivnička strana nije pružala otpor. Svi piloti vratili su se u bazu bez posledica.

Modernizovani helikopter "Ka-52M" nastao je od helikoptera "Ka-52A" "aligator", koji je prethodno konstruisan u Siriji. Modernizovana verzija ojačana je radiolokacionom stanicom, novim navigacionim sistemom i sistemom za nišanjenje.

Takođe, novi helikopteri pružaju više mogućnosti kada je reč o tome koje naoružanje mogu da koriste, te sada to mogu biti i rakete "ataka-vm" (koje imaju domet i do šest kilometara), "vihr" (domet osam kilometara), "vihr-m" (domet deset kilometara) i "izdelije 305" (domet više od 14 kilometara).

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!