UKRAINSKA PRAVDA: Ubistvo eks-deputata Rade Ilje Kive specoperacija SBU

P. Z. S. / ria.ru

06. 12. 2023. u 17:12

UBISTVO bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive organizovala je SBU, objavio je list Ukrajinska pravda, pozivajući se na sagovornike iz agencija za provođenje zakona.

УКРАИНСКА ПРАВДА: Убиство екс-депутата Раде Иље Киве спецоперација СБУ

Foto: Služba bezpeki Ukraїni


-Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) stoji iza likvidacije bivšeg narodnog poslanika Ilje Kive, navodi se u materijalu.

Kako navodi publikacija, bivši poslanik je ubijen iz malokalibarskog oružja.

Telo, verovatno bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive, pronađeno je u sredu u selu Suponevo kod Moskve, rekao je za RIA Novosti predstavnik hitne pomoći.

U Ukrajini je bivši poslanik koji je više puta kritikovao kijevski režim optužen za izdaju i pokušaj ugrožavanja teritorijalnog integriteta zemlje. I sam Kiva je izjavio da je za ovo znao 29. januara prošle godine. Prema njegovim rečima, sutradan je iz Ukrajine doleteo u Španiju, a odatle u Moskvu.

On se u aprilu prošle godine obratio Vladimiru Putinu sa zahtevom za politički azil i rusko državljanstvo. Kasnije tog meseca, bivši zamenik je izvestio da su oficiri FSB i GRU sprečili pokušaj ubistva.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!