"HAMAS PREKRŠIO DOGOVOR" Netanjahu: Vlada posvećena ratnim ciljevima

Tanjug

01. 12. 2023. u 08:28

KABINET izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštio je danas da je Hamas prekršio dogovor i nije ispunio svoju obavezu da oslobodi sve žene taoce, kao i da je ispalio rakete na Izrael.

ХАМАС ПРЕКРШИО ДОГОВОР Нетанјаху: Влада посвећена ратним циљевима

Foto: AP

U saopštenju se navodi da su borbe obnovljene u Pojasu Gaze i da je Vlada Izraela posvećena postizanju ciljeva rata koji su, kako se navodi, oslobađanje talaca, eliminacija Hamasa i obezbeđivanje da narod Izraela nikada više ne može da bude ugrožen iz Pojasa Gaze, preneo je "Tajms of Izrael".

Izraelska vojska prethodno je danas saopštila da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Izraelska vojska tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati po lokalnom vremenu.

Vojska je potom navela da njeni borbeni avioni izvode talas vazdušnih napada na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze i da će uskoro objaviti detalje o tim napadima.

Prethodno je izraelska vojska saopštila da je presrela raketu lansiranu iz Gaze rano jutros nakon što su se aktivirale sirene za vazdušni napad u izraelskim zajednicama, preneo je Rojters.

Izraelska javna televizija Kan navela je da je to prvi napad na Izrael otkako je počelo primirje sa Hamasom 24. novembra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Gazi, koje kontroliše Hamas, saopštilo je da je izraelska vojska izvršila napad vojnim vozilima na severozapad Pojasa Gaze nekoliko minuta nakon što je jutros prekinuto jednonedeljno primirje između Izraela i Hamasa.

U saopštenju se navodi da je Izrael obnovio i vazdušne napade na tu oblast Pojasa Gaze, preneo je Si-En-En (CNN).

Nekoliko eksplozija i pucnjava čule su se rano jutros u severnoj Gazi, javila je novinska agencija Šehab za koju se smatra da je bliska Hamasu.

Drugi mediji povezani sa Hamasom javili su da dronovi preleću iznad grada Gaze, preneo je "Gardijan".

Sedmodnevno primirje između Izraela i Hamasa isteklo je jutros, a u četvrtak razmenjeno je osam talaca za 30 palestinskih zatvorenika i ušlo je više humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori