"ODLUKA BUGARSKE GLUPA I APSURDNA": Oglasio se Kremlj nakon zabrane preleta aviona sa Zaharovom i Lavrovom

Novosti online

30. 11. 2023. u 11:38

ODLUKA bugarskih vlasti da ne dozvole let aviona sa portparolkom Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom iznad njihove teritorije je „glupa i apsurdna“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ОДЛУКА БУГАРСКЕ ГЛУПА И АПСУРДНА: Огласио се Кремљ након забране прелета авиона са Захаровом и Лавровом

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- Kao prvo, takav stav bugarskih vlasti teško da se može ikako objasniti. Drugo, ne uklapa se ni u kakve okvire. I treće – potpuno je apsurdan i, moglo bi se reći, glup. Želeo bih da se obratim bugarskom rukovodstvu i da apelujem na njih da ipak svim silama pokušaju da zadrže trezvenost prilikom donošenja odluka - rekao je Peskov.

On je dodao da šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova očekuje veoma gust raspored i intenzivan rad u okviru sednice ministara spoljnih poslova OEBS-a u Skoplju.

Podsećamo, šef ruske diplomatije Rusije Sergej Lavrov doputovao je u Skoplje na ministarski sastanak OEBS-a. Iako je prvobitno planirano da se let odvija preko Bugarske, Sofija je odbila da dozvoli ulazak u zemlju portparolki Ministarstva spoljnih poslova Mariji Zaharovoj. Na kraju je avion sa ruskom delegacijom stigao u Severnu Makedoniju preko Grčke.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?