EKSTAZI U ČAŠI ZBOG SMRTI MAČKE: Detalji skandala u Francuskoj - Filmski pokušaj silovanja između senatora i poslanice (VIDEO)

SELA sam u taksi. Tresla sam se. Tokom nekoliko minuta ništa nisam govorila. Poslala sam poruku telefonom kolegi. Napisala sam mu da je neko sipao drogu, nešto u moju čašu, i pozvala ga da dođe po mene pred skupštinu.

ЕКСТАЗИ У ЧАШИ ЗБОГ СМРТИ МАЧКЕ: Детаљи скандала у Француској - Филмски покушај силовања између сенатора и посланице (ВИДЕО)

Foto: Printskin Jutjub/ C à vous

Francuzi su mogli nedavno da čuju preko TV ekrana ovo potresno svedočanstvo francuske poslanice Sandrin Žoso (48) u okviru afere u kojoj je senator Žoel Gerijo (66) optužen da je pokušao da je omami i siluje, sipajući joj drogu u piće.

Događaj dostojan uzbudljivog filmskog scenarija desio se sredinom ovog meseca, kada je Žoso, poslanica centrističke partije "Modem", prihvatila poziv svog dugogodišnjeg prijatelja Gerija, člana stranke "Horizonti" koju je formirao nekadašnji premijer Eduar Filip i koja pripada koaliciji predsedničke većine Emanuela Makrona, da dođe u njegov stan, u jedan od onih koji pripadaju Senatu, na žurku kojom je proslavljen njegov reizbor na funkciju.

Kasnije je izjavila da je tokom večeri, posle čaše ili dve šampanjca, primetila čudno ponašanje domaćina. Videla je da je iz kunjinjske fioke izvadio kesice "s nečim belim unutra." Dvadesetak minuta kasnije, pošto je uzela još jedan gutljaj šampanjca, osetila je lupanje srca i drhtavicu. Dok je još bila prisebna pozvala je taksi, pokušala je da sakrije svoje stanje, a senator je ispratio do izlaska iz zgrade.

- Kada sam došla pred skupštinu, rekla sam taksisti da nemam snage da odmah izađem. Zamolila sam ga da sačeka dok kolega dođe po mene. Vozač me je pitao šta mi se dogodilo. Objasnila sam mu. Bio je sjajan, veoma sam mu zahvalna. Rekao je: "Gospođo, to se često događa". Rekla sam sebi: "To nije moguće" – izjavila je Žoso, posle nekoliko dana, kada je skupila hrabrost da javno svedoči.

Prijatelji su je odveli u bolnicu gde su joj urađene analize na urin i krv. Bila je pozitivna na ekstazi. Podnela je tužbu, posle čega je senator odveden u pritvor. U njegovoj kuhinji je pronađena kesica s ekstazijem. Urađene su i njemu analize, pa je u prvom trenutku bi pozitivan na sve droge(!), zatim ni na jednu, da bi u trećem pokušaju u njegovim vlasima bili otkriveni tragovi ekstazija koji je mogao da konzumira u periodu "od avgusta do novembra".

Senator se brani od optužbi, ističući da je droga greškom dospela u čašu poslanice kojoj se izvinio. Kaže, ni sam nije znao da poseduje ekstazi. Od drugog člana Senata, čije ime nije hteo da kaže, zatražio je i dobio neku "euforičnu" supstancu, da bi se povratio posle serije teških događaja koji su ga zadesili: prijatelj mu je oboleo od raka, on je bio umoran od duge predizborne kampanje, a bio je i tužan jer mu je upravo uginula dvadesetogodišnja mačka!

Foto: Printskin Jutjub/ C à vous

Senator Žoel Gerijo suspendovan

Senatorova stranka odmah je jednoglasno odlučila o njegovoj suspenziji u očekivanju disciplinskog postupka koji može da dovede do isključenja. Predsednik Senata Žerar Larše zatražio je od njega da sam podnese ostavku. Za sada to nije učinio, pozivajući se na pretpostavku nevinosti. Ipak, posao neće obavljati do daljnjeg, sve dok se ne utvrde činjenice. Garijo je, inače, Sekretar biroa Senata i potpredsednik odbora za spoljne pos

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave