"OVO JE POTPUNO IZVRTANJE ISTINE": Netanijahu kritikovao Abasa što je optužio Izrael za masakr 7. oktobra

Tanjug

19. 11. 2023. u 20:09

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanijahu kritikovao je danas palestinske vlasti zbog toga što su, kako je naveo, optužile Izrael za "masakriranje sopstvenih civila" 7. oktobra, ocenjujući da su takve tvrdnje neprihvatljive.

ОВО ЈЕ ПОТПУНО ИЗВРТАЊЕ ИСТИНЕ: Нетанијаху критиковао Абаса што је оптужио Израел за масакр 7. октобра

Foto: Profimedia

Netanijahu je, u video izjavi objavljenoj na hebrejskom i engleskom, rekao da su palestinske vlasti u Ramali danas iznele, kako je naveo, krajnje besmislenu tvrdnju optužujući Izrael da je izvršio masakr nad svojim civilima na jugu zemlje 7. oktobra i negirajući da je to izvršio Hamas.

- Ovo je potpuno izvrtanje istine - naveo je Netanijahu, ističući da palestinski predsednik Mahmud Abas, koji je ranije negirao postojanje holokausta, sada poriče da je Hamas počinio masakr.

Netanijahu se ponovo snažno suprotstavio ideji SAD i drugih zemalja da će palestinska uprava vladati Pojasom Gaze nakon rata Izraela i Hamasa, objavio je "Tajms of Izrael".

- Moj cilj je da dan nakon što uništimo Hamas, bilo koja buduća civilna uprava u Gazi ne poriče masakr, ne obrazuje decu da postanu teroristi, ne finansira teroriste i ne kaže deci da je njihov krajnji cilj u životu da vide uništenje i raspad države Izrael - naveo je Netanijahu.

Netanijahu je naglasio da to nije prihvatljivo i ne predstavlja način da se postigne mir.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE -  Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)