NA HAITIJU NAORUŽANA BANDA UPALA U BOLNICU: Stotine pacijenata drži kao taoce, među njima deca i novorođenčad

Tanjug

16. 11. 2023. u 09:44

NAORUŽANA banda upala je u bolnicu na Haitiju i uzela za taoce stotine žena, dece i novorođenčadi, rekao je direktor bolnice Žoze Ulise.

НА ХАИТИЈУ НАОРУЖАНА БАНДА УПАЛА У БОЛНИЦУ: Стотине пацијената држи као таоце, међу њима деца и новорођенчад

Foto: EPA

- U velikim smo problemima - rekao je on, prenosi AP.

Detalji incidenta još nisu poznati i nije jasno zašto su napadači uzeli pacijente za taoce. Ulise je za upad optužio članove tzv. bruklinske bande koju predvodi Gabrijel Žan Pjer, poznatiji kao "Ti Gabrijel".

Oni se bave iznudama, otmicama i nasiljem nad civilima, navodi se u izveštaju Ujedinjenih nacija. Bande širom Haitija su sve moćnije nakon atentata na predsednika Žovenela Moiza u julu 2021. godine, a broj otmica i ubistava je u porastu, navodi američka agencija.

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)