"NE OHRABRUJTE RUSIJU" Podoljak: Priče o nesposobnosti Ukrajine za kontraofanzivu podstiču eskalaciju

Tanjug

13. 11. 2023. u 22:01

PRIČE o nesposobnosti Ukrajine da izvrši kontranapad i umor od rata podstiču Rusiju da eskalira i nastavi agresiju, izjavio je danas šef Kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

НЕ ОХРАБРУЈТЕ РУСИЈУ Подољак: Приче о неспособности Украјине за контраофанзиву подстичу ескалацију

Foto Tanjug/AP

- Ne treba ohrabrivati Rusiju da nastavi i eskalira agresiju izražavanjem sumnje u sposobnost Ukrajine da izvrši kontranapad i napreduje, ili govoreći o sopstvenom umoru od rata - naveo je Podoljak na platformi X (Tviter).

Kada govorimo o Rusiji, kako je rekao, treba da shvatimo da samo njen poraz otvara mogućnost „nagodbe“ i da je sve ostalo iluzija.

- Parafraziraću: 'Put u pakao je popločan diplomatskim iluzijama'...Neporažena Rusija nikada ne ispunjava svoje obaveze, uvek vara, uvek pokušava da „izigra svoje protivnike“. Povlačenje/proterivanje ruskih okupacionih trupa sa teritorije Ukrajine je jedini način da se povrati pravda, međunarodno pravo i obezbedi globalna deeskalacija - poručio je Podoljak.

Prema njegovim rečima, jedino što je danas opravdano je ulaganje u proizvodnju oružja, povećan transfer tehnološkog naoružanja u Ukrajinu i žestoka osuđujuća retorika prema Rusiji.

- Ne ohrabrujte Rusiju da sačeka i cenjka se nekažnjeno - upozorio je savetnik ukrajinskog predsednika.

 

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“ - Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!