MAĐARI IMAJU PREDLOG: Stvoriti novi sistem međunarodne bezbednosti koji će biti u interesu i Rusije i Ukrajine

Novosti online

12. 11. 2023. u 11:40

MAĐARSKA vlada smatra da u Evropi treba napraviti novi sistem međunarodne bezbednosti koji će biti u interesu i Rusije i Ukrajine, izjavio je državni sekretar za bilateralne odnose u Ministarstvu spoljnih poslova Mađarske Tamaš Menčer.

МАЂАРИ ИМАЈУ ПРЕДЛОГ: Створити нови систем међународне безбедности који ће бити у интересу и Русије и Украјине

Printscreen

U svom govoru na kongresu omladinske organizacije vladajuće partije „FIDES – Mađarska građanska unija“ u Sekešfehervaru, osvrćući se na sukob u Ukrajini, on je istakao da se Mađarska zalaže za „hitan i bezuslovni prekid vatre“ i pripremu mirovnog sporazuma.

- Potrebni su nam mirovni pregovori, a zatim moramo da stvorimo sistem bezbednosti koji će garantovati bezbednost Ukrajine i koji će biti prihvatljiv za Rusiju - rekao je Mencer, a prenosi agencija MTI.

Prethodno je mađarski premijer Viktor Orban rekao da zapadne zemlje, uključujući Evropsku uniju i SAD, treba da zaključe sporazum sa Rusijom o budućoj arhitekturi evropske bezbednosti. On je napomenuo da bi pregovori o ovom pitanju trebalo da se održe nakon što se reši sukob u Ukrajini, u njima bi trebalo da učestvuju i SAD, uz EU i Rusiju, preneo je Sputnjik. 

BONUS VIDEO:

LESKOVČANKE ZA “NOVOSTI”: One su se prve pregledale na digitalnom mamografu u Leskovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)