NAPADI NA BOLNICU SVE JAČI: Pacijenti u kritičnom stanju, lekari zabrinuti zbog katastrofe koja vlada u Gazi (VIDEO)

Tanjug

11. 11. 2023. u 09:52

ORGANIZACIJA Lekari bez granica saopštila je danas, nakon izveštaja o jakom bombardovanju u blizini medicinskog kompleksa Al-Šifa u Pojasu Gaze, da je izgubila kontakt sa svojim osobljem angažovanim u toj zdravstvenoj ustanovi.

НАПАДИ НА БОЛНИЦУ СВЕ ЈАЧИ: Пацијенти у критичном стању, лекари забринути због катастрофе која влада у Гази (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Tokom poslednjih nekoliko sati, napadi na bolnicu Al-Šifa su dramatično intenzivirani. Osoblje Lekara bez granica u toj bolnici prijavilo je katastrofalnu situaciju unutar bolničkog kompleksa - objavila je jutros u 03.43 po lokalnom vremenu ta humanitarna organizacija na platformi X.

U saopštenju se izražava izuzetna zabrinutost za bezbednost osoblja i pacijenata u bolnici Al-Šifa, od kojih su neki u kritičnom stanju i ne mogu da se kreću ili evakuišu, prenosi CNN.

- Postoje pacijenti kojima je potrebna operacija. Postoje pacijenti koji leže i leče se na našem odeljenju. Ne možemo da se evakuišemo i ostavimo ove ljude unutra. Kao lekar, kunem se da ću pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna - izjavio je doktor Mohamed Obeid, hirurg u bolnici Al-Šifa.

Komunikacije unutar Gaze su povremeno u prekidu otkako je prošlog meseca, nakon napada Hamasa, počela izraelska vojna kampanja, Izraelci tvrde da je bolnica Al Šifa korišćena kao štit za vojnu infrastrukturu Hamasa, što ova palestinska militantna organizacija poriče.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)