SINDIKAT LUČKIH RADNIKA BARSELONE: Odbija utovar i istovar bilo koje vojne opreme

Tanjug

08. 11. 2023. u 00:23

SINDIKAT lučkih radnika Barselone odbio je da vrši utovare i istovare bilo kakve vojne opreme u jeku rata u Pojasu Gaze i pozvao je na zaštitu civilnog stanovništva u područjima sukoba, a prošle nedelje na sličan potez su se odlučili i belgijski transportni sindikati.

СИНДИКАТ ЛУЧКИХ РАДНИКА БАРСЕЛОНЕ: Одбија утовар и истовар било које војне опреме

Foto shutterstock

Odluka sindikata lučkih radnika Barselone uglavnom je simbolična i tim činom se podstiču druge španske luke da slede njihov primer, izjavio je u utorak za Rojters sekretar sindikata OEPB, Hosep Maria Deop.

Deop je rekao da bi organizacije koje promovišu mir mogle da pomognu sindikatu da otkrije koji kontejneri sadrže vojnu opremu, ali nije precizirao koje su to organizacije i da li bi pristale da pomognu sindikatu u ovim naporima.

Lučka uprava Barselone odbila je da komentariše odluku sindikata, ali je saopštila da nema podatke o vojnim pošiljkama.

Španija je u prvoj polovini 2022. godine izvezla vojnu opremu u vrednosti od 1,3 milijarde evra, a u Izrael je, prema najnovijim dostupnim podacima, izvezeno vojne opreme u vrednosti od devet miliona evra.

Španija ne planira da izvozi smrtonosnu vojnu opremu koja bi mogla da se koristi u sukobu između Izraela i Hamasa, prenela je prošle nedelje španska državna novinska agecnija EFE citirajući vladine izvore.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!