UKRAJINSKA VOJSKA NA MUKAMA, TRAŽE JOŠ ORUŽJA: Evo šta sve sadrži novi paket vojne pomoći SAD

Srna

04. 11. 2023. u 15:29

UKRAJINSKI ministar odbrane Rustem Umerov izjavio je danas da je u telefonskom razgovoru zahvalio SAD i šefu Pentagona Lojdu Ostinu na novom paketu vojne pomoći Ukrajini i da je zatražio još municije.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА НА МУКАМА, ТРАЖЕ ЈОШ ОРУЖЈА: Ево шта све садржи нови пакет војне помоћи САД

Foto Tanjug/AP

- Razgovarali smo o najnovijim podacima sa bojnog polja i statusu pripreme budućih snaga. Pozivam se na trenutne potrebe Ukrajine - više municije za naše ratnike. Zahvalan sam za stalnu i postojanu podršku - napisao je Umerov na mreži "Iks".

Ministarstvo odbrane SAD objavilo je juče novi paket vojne pomoći Ukrajini od 425 miliona dolara.

Novi paket sadrži dodatnu municiju za napredne raketne sisteme zemlja-vazduh /NASAMS/, raketne sisteme visoke pokretljivosti /HIMARS/, artiljerijske granate kalibra 155 milimetara i 105 milimetara, te protivoklopne sisteme "džavelin" i "AT-4", prenela je RIA.

SAD će poslati Ukrajini i opremu za hladno vreme, 12 kamiona za transportovanje teške opreme i rezervnih delova, opremu za održavanje i više od tri miliona komada municije i granata za malokalibarsko oružje, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu