PATRUŠEV: Rusija poseduje jedinstveno strateško naoružanje

Novosti online

04. 11. 2023. u 13:16

PRVI put u istoriji postojanja nuklearnog raketnog naoružanja Rusija je ispred svojih konkurenata u ovoj oblasti, kaže sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

ПАТРУШЕВ: Русија поседује јединствено стратешко наоружање

Foto: Ministerstvo oboronы RF

- Rusija poseduje jedinstveno strateško naoružanje, uključujući hipersonično oružje, koje garantuje bezbednost u decenijama koje dolaze - navodi on.

Strategija nacionalne bezbednosti Ruske Federacije i njeno sprovođenje doprinelo je očuvanju unutrašnje stabilnosti u društvu, izgradnji ekonomskog, političkog, vojnog i duhovnog potencijala Rusije, poručio je Patrušev na forumu "Rusija".

Zapad teži da na ruskim granicama stvori još žarišta kakvo je u Ukrajini, dodaje Patrušev ističući da će Rusija, kao zemlja koja dosledno brani sopstvene nacionalne interese, udeliti toj problematici dosta pažnje.

U Ukrajini postoje "zdrave snage" ali ih je potisnula kijevska neofašistička vlas, pojašnjava Patrušev siguran da će doći njihov čas i da će se raspraviti sa svojim dželatima - Porošenkom, Pelenskim i drugima.

- Pre ili kasnije će svi oni odgovoriti zbog toga što su spalili žive ljude u Odesi, što su pokušali da unište ruski narod u Donbasu, za smrt Ukrajinaca u bratoubilačkom ratu. A svi ostali mladi ljudi shvatiće da oni neće moći da se sakriju poput pojedinih SS-ovaca koji su pobegli u Kanadu, neće se sakriti od suda za pokušaje ubistva ruskih državnika, novinara, za uništavanje infrastrukture - navodi Patrušev.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!