IZRAEL ZAPRETIO: Oborićemo Maskove satelite

Novosti Onlajn

30. 10. 2023. u 19:04

NA IZJAVU Elona Maska koji je obećao da će pomoći humanitarnim organizacijama da ostanu povezane unutar Gaze posle prekida svih komunikacija, reagovala je izraelska strana pretnjom da će uništiti opremu Maskove kompanije.

ИЗРАЕЛ ЗАПРЕТИО: Оборићемо Маскове сателите

Foto: Profimedia

- Izrael će iskoristiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju da se bori protiv planiranog pristupa internetu „Starlinka” u Gazi - zapretio je izraelski ministar komunikacija Šlomo Kahri.

Kahri tvrdi da će te veze koristiti Hamas za terorističke aktivnosti, dodajući da „nema sumnje u to, mi to znamo, a Mask to zna“, prenosi RT.

Odgovarajući na vlasnik „Starlinka” je rekao da „nije tako naivan“, objašnjavajući kako bi predložena šema funkcionisala. Osim toga, Mask je obećao da će „proveriti bezbednost i sa vladom SAD i Izraelom pre nego što uključi čak ijedan terminal“.

Mask je ranije izjavio rekao da će otvoriti satelitsku mrežu Starlink za „međunarodno priznate humanitarne organizacije" koje rade u Gazi, nakon što je talas izraelskih vazdušnih napada prekinuo poslednje telefonske i internet veze enklave sa spoljnim svetom.

(Politika)

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave