OVA FONTANA U RIMU JE PUNA NOVČIĆA KOJE BACAJU TURISTI: Evo gde odlazi taj novac (VIDEO)

Novosti Onlajn

28. 10. 2023. u 08:27

FONTANA Di Trevi u Rimu, u koju svaki turista ubaci novčić, godišnje prikupi čak 1.5 milona evra, koji se doniraju u humanitarne svrhe.

ОВА ФОНТАНА У РИМУ ЈЕ ПУНА НОВЧИЋА КОЈЕ БАЦАЈУ ТУРИСТИ: Ево где одлази тај новац (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Instagram/growingupitalian

Fontana di Trevi je jedna od najposećenijih atrakcija u Rimu.

Prema legendi, ako bacite novčić levom rukom preko levog ramena u fontanu ispuniće vam se želja da se ponovo vratite u ovaj grad.

Ali, da li ste se zapitali gde odlaze svi ti novčići?

U poslednje vreme na društvenim mrežama se pojavio video u kom se vidi kako radnici rade na održavanju čuvene fontane, skupljaju novac i odnose ga u velikim kesama.

Čišćenje se odvija ponedeljkom i petkom, a počinje u osam ujutro i traje nekoliko sati. Novac koji se pokupi donira se u dobrotvorne organizacije za pomoć siromašnima i beskućnicima.

Interesantno je da se u Fontanu di Trevi svake godine baci oko 1,5 milion evra. Tako da, iako se vaša želja ne ostvari, vi činite dobro delo.

Međutim, pre nekoliko godina objavljen je dokument u kom tadašnja gradonačelnica Rima Virdžinija Ragi novac želi da iskoristi za poboljšanje gradske infrastrukture.

Međutim, ona je osporila tu informaciju rekavši da će novac biti uručen humanitarnim organizacijama.

BONUS VIDEO: ITALIJANI I TURISTI POHRLILI NA FONTANE - Ovo je njihov način rashlađivanja

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!