"IMA VOJNU OBUKU, ZNA KAKO DA SE SAKRIJE": Više od 300 policajaca traži masovnog ubicu, Amerika u strahu

Novosti online

27. 10. 2023. u 13:17

POTRAGA za rezervistom američke vojske Robertom Kardom, osumnjičenim da je ubio 18 i ranio 13 ljudi u masovnoj pucnjavi u Mejnu, ušla je u drugi dan, a u potragu se uključio i FBI.

ИМА ВОЈНУ ОБУКУ, ЗНА КАКО ДА СЕ САКРИЈЕ: Више од 300 полицајаца тражи масовног убицу, Америка у страху

Foto: Tanjug/AP

Policija je saopštila da je Kard naoružan, a za ubicom trenutno traga oko 350 policajaca.

Policijski timovi su sinoć izvršili pretres poslednje poznate adrese u Boudinu povezane sa Kardom, rečeno je za Si-En-En u policiji. Nakon nekoliko sati policajci su napustili to mesto, a nije poznato šta je policiju podstaklo da izvrši ovaj pretres.

Profil masovnog ubice

Prema navodima policije, Kard je instruktor gađanja. Američki mediji su izvestili da je on i pripadnik rezervnog sastava američke vojske. Kard je ovog leta upućen na lečenje u psihijatrijsku ustanovu, pošto je pretio da će pucati na vojnike Nacionalne garde u obližnjoj bazi. On je tada rekao da je "čuo glasove u glavi".

Kard je dvaput razveden, otac troje dece, a u dosijeu su mu brojne prijave za nasilje u porodici. Jedna od njegovih bivših žena je izdejstvovala zabranu prilaska zbog nasilja u porodici.

Policija je potvrdila da su se incidenti dogodili na dve lokacije, u jednom ugostiteljskom objektu i u kuglani. Puška kojom je izvršen masakr legalno je kupljena.

Podsećamo, mediji su ranije izvestili da je nakon pretresa doma ubice Karda pronađena poruka, piše En-Bi-Si.

Istražitelji još uvek pokušavaju da utvrde značenje poruke i kako bi ona potencijalno mogla da pomogne u njihovoj potrazi, dodaje se. Nisu otkrili više detalja o belešci, preneo je Blic.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)