STOTINE AMERIČKIH POLICAJACA NA TERENU: Dramatična potera za masovnim ubicom, građani prestravljeni

Novosti online

26. 10. 2023. u 13:02

STOTINE pripadnika policije pretražuju grad Luiston i okolne oblasti u državi Mejn, na severoistoku SAD, u potrazi za čovekom koji je otvorio vatru na dve lokacije u Luistonu - u baru i kuglani nekoliko kilometara dalje, i koji je - prema podacima koje prenose različite medijske organizacije - usmrtio između 16 i 22 osobe, a ranio desetine.

СТОТИНЕ АМЕРИЧКИХ ПОЛИЦАЈАЦА НА ТЕРЕНУ: Драматична потера за масовним убицом, грађани престрављени

Foto: EPA

Zvaničnici su objavili da je više osoba izgubilo život, ali nisu želeli da saopšte tačan broj žrtava.

Ko je osumnjičeni za masovnu pucnjavu?

Policija Luistona je objavila da traga za 40-godišnjim Robertom Kardom, koji se smatra "naoružanim i opasnim", a trenutno se tretira kao "osoba od interesovanja". Kard je radio kao instruktor rukovanja vatrenim oružjem, a obučavao se u centru za američke vojne rezerviste u Mejnu. Tokom leta je dve nedelje proveo u klinici za mentalne bolesti, navodi se u biltenu državne policije u koji je uvid imala agencija Asošijeted pres. Mediji takođe prenose da je nedavno ostao bez posla.

U sredu uveče, državna policija Mejna i okružni šerif su na mreži Eks, bivšem Tviteru, saopštili da je u toku pucnjava u gradu Luiston, i pozvali građane da pronađu zaklon, ostanu u svojim kućama, i zaključaju vrata, dodajući da je istraga u toku na više lokacija.

Kancelarija policije Luistona objavila je tri fotografije osumnjičenog, koji je, po svemu sudeći, naoružan poluautomatskom puškom, kao i fotografiju belog vozila, pozivajući javnost da pomogne u identifikaciji i pronalaženju osumnjičenog. Njegov automobil je pronađen u gradiću Lizbon.

Medicinski centar u Luistonu je saopštio da reaguje na masovnu pucnjavu i u koordinaciji sa lokalnim bolnicama pokušava da smesti sve ranjene pacijente, prenosi "Glas Amerike".

Luiston, bivši tekstilni centar i grad sa oko 38.000 stanovnika u okrugu Androskogin, nalazi se u južnom delu Mejna, na pola puta između državne prestonice Ogaste i Portlanda, najvećeg grada u državi, preneo je Blic.

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!