JASNA PORUKA RUSIJE: Osuđujemo akcije Hamasa od 7. oktobra, kao i neselektivno granatiranje mirnih kvartova u Gazi

Novosti online

23. 10. 2023. u 19:46

RUSIJA, naravno, osuđuje akcije Hamasa protiv Izraela 7. oktobra, ali ne možemo da zatvaramo oči pred neselektivnim granatiranjem pojasa Gaze, saopštio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

ЈАСНА ПОРУКА РУСИЈЕ: Осуђујемо акције Хамаса од 7. октобра, као и неселективно гранатирање мирних квартова у Гази

Foto: Jutjub/RussiaUN/Profimedia/Ilustracija

„Svakako osuđujemo ono što je učinjeno protiv Izraela 7. oktobra; za to ne može biti nikakvog opravdanja“, rekao je diplomata.

Istovremeno, on je istakao da osuda akcija Hamasa u Savetu bezbednosti UN mora biti u ravnoteži sa istom osudom neselektivnog granatiranja mirnih kvartova u Gazi i smrti civila. Signal nije bio jednostran i neuravnotežen.

„Ne možemo zatvoriti oči pred onim što se tamo dešava, moramo biti potpuno iskreni. U suprotnom Savet(bezbednosti UN) ne može da računa neku kakvu ulogu u rešenju krize u budućnosti“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, eksploziju na Bliskom istoku izazvalo je „višegodišnje bezakonje, nastavak ilegalnih akcija Izraela protiv Palestine“.

„Odnosno, reći da je to bilo ničim izazvano je potpuno neopravdano i mi nismo spremni da podržimo takvu logiku, kao većina naših partnera unameđunarodnoj areni“, zaključio je diplomata.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)