ABC TVRDI: Izraelskim trupama je dato zeleno svetlo za ulazak u pojas Gaze, uništenje Hamasa prioritet, bezbednost talaca i civila sekundarna

P. Z. S. /russian.rt.com

19. 10. 2023. u 20:46

IZRAELSKE trupe dobile su zeleno svetlo za ulazak u pojas Gaze, prenosi ABC Njuz, pozivajući se na člana Izraelskog saveta bezbednosti i ministra ekonomije Nira Barakata.

АБЦ ТВРДИ: Израелским трупама је дато зелено светло за улазак у појас Газе, уништење Хамаса приоритет, безбедност талаца и цивила секундарна

Foto Tanjug/AP


Prema njegovim rečima, oslobađanje talaca i civilnih žrtava "biće sekundarno", a zadatak uništenja Hamasa dolazi u prvi plan.

Ministar je napomenuo da će zadatak biti završen, „čak i godinu dana“.

Prema procenama izraelske vlade, Hamas i Islamski džihad zajedno broje oko 50 hiljada boraca, navodi se u materijalu.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant ranije se sastao sa vojnicima IDF i rekao im da će uskoro biti primljena naređenja za ulazak u pojas Gaze.

Rojters je ranije pisao da će izraelsku vojnu operaciju „Gvozdeni mačevi” u Pojasu Gaze karakterisati „bez presedana žestina”.

Američki novinar Simor Herš izneo je mišljenje da Izrael namerava da u Pojasu Gaze organizuje nešto slično uništenju japanske Hirošime, samo bez upotrebe nuklearnog oružja.

Ruski predsednik Vladimir Putin primetio je da je izraelska upotreba teške opreme u stambenim oblastima pojasa Gaze složena stvar koja ima ozbiljne posledice po sve strane.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)