LAVROV: Cenimo nepokolebljivu i principijelnu podršku Pjongjanga Rusiji

Novosti online

19. 10. 2023. u 21:00

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sastao se sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom tokom njegove posete Pjongjangu, saopštilo je u rusko ministarstvo spoljnih poslova.

ЛАВРОВ: Ценимо непоколебљиву и принципијелну подршку Пјонгјанга Русији

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo nije iznelo nikakve detalje sastanka, koji je, kako navodi državna novinska agencija Tas, trajao nešto više od sat vremena.

Lavrov je takođe razgovarao sa severnokorejskim ministrom spoljnih poslova Čoe Son Hui, prenosi Rojters.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zahvalio je Severnoj Koreji na podršci vojnim akcijama njegove zemlje u Ukrajini i obećao "potpunu podršku i solidarnost" Moskve severnokorejskom lideru Kim Džong Unu, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Lavrov, koji je od juče u zvaničnoj poseti Severnoj Koreji, rekao je da Moskva, snažno ceni "nepokolebljivu i principijelnu podršku" Pjongjanga Rusiji u specijalno operaciji u Ukrajini, koji naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Dvodnevna poseta Lavrova usledila je mesec dana nakon što je severnokorejski lider Kim posetio Rusiju, tokom kojeg je pozvao Putina u Pjongjang i razgovarao o vojnoj saradnji, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)