CIVILI NE TREBA DA PATE ZBOG HAMASOVOG TERORIZMA: Bela kuća najavila 100 miliona dolara humanitarne pomoći građanima Gaze

Tanjug

18. 10. 2023. u 18:57

SAD će obezbediti 100 miliona dolara humanitarne pomoći građanima Gaze i Zapadne obale "preko partnera od poverenja, uključujući agencije UN i međunarodne nevladine organizacije", navodi se u današnjem saopštenju Bele kuće.

ЦИВИЛИ НЕ ТРЕБА ДА ПАТЕ ЗБОГ ХАМАСОВОГ ТЕРОРИЗМА: Бела кућа најавила 100 милиона долара хуманитарне помоћи грађанима Газе

Foto: AP

- Civili nisu krivi i ne bi trebalo da pate zbog Hamasovog užasnog terorizma. Životi civila moraju biti zaštićeni i pomoć mora hitno stići onima kojima je potrebna. Nastavićemo da blisko sarađujemo sa partnerima u regionu kako bismo istakli važnost poštovanja ratnog prava - saopštila je Bela kuća.

U izjavi iz Tel Aviva, predsednik SAD Džozef Bajden je danas upozorio da je pomoć namenjena palestinskim civilima, a ne Hamasu. On je rekao da se Izrael složio da humanitarna pomoć može početi da se isporučuje iz Egipta u Pojas Gaze.

- Dozvolite mi da budem jasan - ako Hamas preusmeri ili ukrade pomoć, oni će još jednom pokazati da se ne brinu za dobrobit palestinskog naroda i to će se završiti tako da će međunarodna zajednica biti onemogućena da pruži humanitarnu pomoć - rekao je američki predsednik.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)