BAJDEN PORUČIO: Hamas mora biti uništen, ali Palestinci moraju dobiti svoju državu (VIDEO)

P. Z. S. /timesofisrael.com

16. 10. 2023. u 06:30

AMERIČKI predsednik Džo Bajden rekao je da Hamas mora biti uništen, ali da mora postojati i „put do palestinske države“.

БАЈДЕН ПОРУЧИО: Хамас мора бити уништен, али Палестинци морају добити своју државу (ВИДЕО)

Foto: AP/Ohad Zwigenberg/Yousef Masoud

Bajden je tokom intervjua za 60 minuta Si-Bi-Esa rekao da se Hamas „upuštao u varvarstvo koje je jednako važno kao i holokaust“. Upitan da li misli da bi trebalo doći do prekida vatre, on je odgovorio da „Izrael mora da odgovori“, nagoveštavajući da Jerusalim ima podršku SAD da nasilno napadne tu terorističku grupu.

-Moraju da krenu na Hamas, rekao je Bajden i dodao da je Hamas gomila kukavica koja se krije iza civila.

On kaže da bi izraelska ponovna okupacija Gaze bila „velika greška“.

-Mora da postoji palestinska vlast, mora postojati palestinska država, kazao je Bajden.

Bajden priznaje da se ne očekuje da će Izrael odmah tražiti rešenje o dve države nakon napada Hamasa 7. oktobra, ali tvrdi da Jerusalim „razume da značajan deo palestinskog naroda ne deli stavove Hamasa i Hezbolaha“.

Foto Tanjug/AP

Bajden je uveren da će civili u Gazi imati pristup potrepštinama

Američki predsednik Džo Bajden ponavlja da njegova administracija razgovara sa Egiptom o uspostavljanju humanitarnog koridora „kako bi se ova deca i žene izvukli“ iz Gaze, jer se čini da je Izrael spreman za kopnenu operaciju.

Foto Tanjug/AP

-Uveren sam da će postojati mogućnost da nevini u Gazi imaju pristup lekovima, hrani i vodi, kazao je američki predsednik za 60 minuta Si-Bi-Esa, potvrđujući svoje uverenje da će se Izrael pridržavati „pravila rata."

-Izrael ima jednu od najboljih borbenih snaga na zemlji, kazao je Bajden na pitanje da li bi američke trupe mogle da se uključe. - Garantujem da ćemo im obezbediti sve što im je potrebno. Upitan da li SAD mogu da ponude tako značajnu podršku i Izraelu i Ukrajini, Bajden insistira da to neće biti problem.

-Mi smo Sjedinjene Američke Države, za ime Boga, najmoćnija nacija... Možemo se pobrinuti za obe strane i i dalje održavati našu ukupnu međunarodnu odbranu, kazao je predsednik SAD.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!