TRAMP TRAŽI OSTAVKU OD NETANJAHUA? Bivši američki predsednik ima drugačije planove za Izrael

Đ. G.

13. 10. 2023. u 00:28

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp poručio je pristalicama da želi da izraelski premijer Benjamin Netanjahu podnese ostavku, piše časopis Rolingstons.

ТРАМП ТРАЖИ ОСТАВКУ ОД НЕТАНЈАХУА? Бивши амерички председник има другачије планове за Израел

Foto: Printskrin Youtube

Tramp je poslednjih dana imao telefonske razgovore sa republikanskim donatorima i pristalicama koji su želeli da znaju kako će se ponašati u eskalirajućoj situaciji oko Izraela ako pobedi na izborima, piše publikacija, pozivajući se na izvore bliske političaru.

Tramp je izneo ideje o prekidu svake pomoći Palestini i pozivanju drugih nacija da učine isto, navodi se u izveštaju. „Ali tokom ovih privatnih razgovora, Tramp je takođe proveo neuobičajeno mnogo vremena agresivno napadajući Netanjahua“, piše list.

- Izvori kažu da su Trampovi komentari izrazili snažnu želju da Netanjahu bude van funkcije do trenutka kada Tramp preuzme dužnost 2025. godine - navodi se u izveštaju.

Časopis napominje da se na taj način političar može osvetiti Netanjahuu, koji 2020. godine nije podržao Trampovu tezu o lažnoj prirodi američkih predsedničkih izbora, koje je izgubio, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao