"HAMAS MORA BITI SLOMLJEN, ISTO KAO ISLAMSKA DRŽAVA": Netanjahu se sastao sa Blinkenom u Tel Avivu

Tanjug

12. 10. 2023. u 14:30

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu sastao se danas u Tel Avivu sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i zahvalio se SAD, predsedniku Džozefu Bajdenu i Blinkenu lično na podršci, uz poruku da Hamas mora da bude slomljen kao i tzv. Islamska država (ID).

ХАМАС МОРА БИТИ СЛОМЉЕН, ИСТО КАО ИСЛАМСКА ДРЖАВА: Нетанјаху се састао са Блинкеном у Тел Авиву

Foto: AP

- Predsednik Bajden je bio potpuno u pravu kada je ovo nazvao čistim zlom. Hamas je kao ID i kao što je slomljena ID, tako mora biti slomljen i Hamas - rekao je Netanjahu i istakao da je Blinkenova poseta "još jedan primer nedvosmislene američke podrške Izraelu", prenosi Tajms of Izrael.

Prema rečima Netanjahua, Hamas se pokazao kao neprijatelj civilizacije jer je masakrirao mlade na muzičkom festivalu, kasapio čitave porodice, ubijao roditelje pred njihovom decom i ubijao decu pred njihovim roditeljima.

- Gospodine sekretaru, došli ste u naciju koja je povređena, naciju koja se bori, naciju lavova, naciju koja je odlučna da pobedi sile zla oko sebe. Hamas bi trebalo ispljunuti iz zajednice naroda. Nijedan vođa ne bi trebalo da zna za njih. Nijedna država ne bi trebalo da ima posla sa njima. A oni koji to budu radili moraju biti sankcionisani - poručio je Netanjahu.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini