ERDOGAN TRAŽI RAZGOVOR SA PUTINOM ZBOG RATA U IZRAELU: "Dok budemo oklevali region se neće izvući iz vrtloga krvi i suza"

Novosti online

10. 10. 2023. u 18:43

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da danas namerava da razgovara sa ruskim liderom Vladimirom Putinom o palestinsko-izraelskom sukobu.

ЕРДОГАН ТРАЖИ РАЗГОВОР СА ПУТИНОМ ЗБОГ РАТА У ИЗРАЕЛУ: Док будемо оклевали регион се неће извући из вртлога крви и суза

Foto: Tanjug AP

- Sve dok budemo oklevali, naš region se neće izvući iz vrtloga krvi i suza. Juče sam imao niz telefonskih razgovora tim povodom, danas ću razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom. Nastavićemo sa tim razgovorima i raširićemo ih - rekao je Erdogan na brifingu sa kancelarom Austrije u Ankari.

Prethodno, vojno krilo palestinskog pokreta Hamas u subotu je objavilo operaciju „Potop el Akse“ protiv Izraela. Izraelska vojska nakon toga je saopštila o pokretanju operacije

"Gvozdeni mačevi“ protiv Hamasa u Pojasu Gaze. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, u obraćanju naciji, rekao je da se zemlja nalazi u ratnom stanju i dodao da je naredio mobilizaciju rezervi. Izraelska vojska čisti naseljena područja.

Podsetimo, palestinsko-izraelski konflikt, u čijoj su osnovi teritorijalni interesi strana, decenijama predstavlja žarište u regionu.

Odlukom Ujedinjenih nacija, uz aktivnu ulogu SSSR, 1947. godine određeno je da budu formirane dve države - Izrael i Palestina - ali je osnovana samo izraelska država.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)