IZRAELSKI AMBASADOR ODGOVORIO PAPI: "Svi želimo mir, ali hoću da čujem jače reči o pravu Izraela da se brani"

Tanjug

10. 10. 2023. u 18:29

PAPA Franja prati situaciju u Gazi nakon najnovijeg rasplamsavanja izraelsko-palestinskog sukoba redovnim pozivima lokalnom katoličkom svešteniku, javili su danas vatikanski mediji.

ИЗРАЕЛСКИ АМБАСАДОР ОДГОВОРИО ПАПИ: Сви желимо мир, али хоћу да чујем јаче речи о праву Израела да се брани

Foto Tanjug/AP

Katolički sveštenik u Gazi Gabrijel Romaneli primio je dva telefonska poziva od pape otkako su neprijateljstva počela tokom vikenda napadom islamističkih militanata Hamasa na Izrael u kojem je poginulo više od 1.000 ljudi, prenosi Rojters.

- Papa je izrazio svoju bliskost i uputio molitve. Zahvalili smo mu na njegovom apelu za prekid vatre i protiv svakog nasilja, svakog terorizma i svih ratova - rekao je Romaneli za Vatikan njuz.

Romaneli, koji je govorio iz Vitlejema, na Zapadnoj obali koju je okupirao Izrael, rekao je da papa takođe planira da pozove svog zamenika u Gazi, gde lokalna katolička crkva brine o oko 150 raseljenih porodica.

Papa Franja je u nedelju pozvao na prekid napada i nasilja u Izraelu i Gazi, rekavši da će terorizam i rat doneti samo još više patnje i smrti nevinim ljudima.

- Razumem da Vatikan želi mir. Svi želimo mir. Ali voleo bih da čujem jače reči o pravu Izraela da se brani - rekao je izraelski ambasador u Vatikanu.

 

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)