"SADA I SVET ZNA, HAMAS JE ISIS" Netanjahu: Izrael tek počeo sa ofanzivom na Pojas Gaze

Tanjug

09. 10. 2023. u 21:23

IZREALSKI premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je Izrael tek počeo sa ofanzivom na Pojas Gaze, što je odgovor na napad palestinske militantne grupe Hamas na njegovu zemlju.

САДА И СВЕТ ЗНА, ХАМАС ЈЕ ИСИС Нетањаху: Израел тек почео са офанзивом на Појас Газе

Foto: AP Photo/Yuval Chen, Yediot Ahronot/AP Photo/Tsafrir Abayov

- Tek smo počeli sa udarima na Hamas. Ono što ćemo učiniti našim neprijateljima u narednim danima pamtiće generacijama - poručio je Netanjahu u obraćanju naciji.

On je naveo da zločini koje je počinio Hamas nisu viđeni još od Islamske države.

- Uvek smo znali šta je Hamas. Sada i svet zna. Hamas je ISIS - rekao je Netanjahu, dodavši da je određeni broj terorista i dalje na teritoriji Izraela, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski premijer je pozvao opoziciju da se pridruži vladi nacionalnog jedinstva "bez preduslova", dodavši da su "teški dani" pred zemljom.

Istakao je da postoji pet glavnih tema kojima će se baviti u narednom periodu: "poraz terorista koji su još u Izraelu; priprema masovne ofanzivne operacije u Gazi; čuvanje mira na drugim frontovima; nastavak prikupljanja međunarodne podrške za operaciju i ujedinjenje zemlje".

On je zahvalio svim svetskim liderima, a posebno predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, na podršci.

 

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije