BIVŠI IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO PRAVI RAZLOG NAPADA HAMASA Kedmi: Ovo više nije operacija, nego rat

Novosti Onlajn

07. 10. 2023. u 15:58

GLAVNI razlog za novi napad palestinskog islamističkog pokreta Hamas na teritoriju Izraela je njihovo odbijanje da prizna pravo na postojanje jevrejske države, izjavio je za news.ru politikolog Jakov Kedmi.

БИВШИ ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО ПРАВИ РАЗЛОГ НАПАДА ХАМАСА Кедми: Ово више није операција, него рат

Foto: Printskrin/Depositphotos/ilustracija

Prema njegovim rečima, Hamas se veoma dugo pripremao za današnji napad.

Glavni razlog za to je što Hamas ne priznaje postojanje Izraela. Hamas nastavlja svoje napade sa različitim stepenom uspeha.

- Izraelski ministar odbrane je tačno rekao da kada se naselja zauzmu, ovo više nije operacija, ni teroristički napad, ovo je rat. Rat se mora voditi ne kao operacija, već kao rat - dodao je Kedmi, bivši izraelski obaveštajac, poznat po svojim predavanjima iz oblasti geopolitike koji često govori za ruske medije na ove teme.

On je napomenuo da će se operacija reagovanja izraelske vojske nastaviti dok se ne završe svi zadaci koje je postavila vlada.

- Ako je cilj samo da se vratimo na situaciju koja je bila ranije, to je jedna stvar. Ako je cilj da se uništi Hamas, to je drugo - kaže Kedmi.

Sagovornik je rekao da su borci Hamasa "provalili u nekoliko izraelskih naselja, uključujući i uz pomoć padobranaca, gde ih vojska sada uništava".

Takođe je sugerisao da su neki od talaca odvedeni u pojas Gaze.

Hamas je u ranim jutarnjim satima izveo masovan raketni napad na Izrael, a ušli su i na teritoriju države gde su počeli žestoki sukobi. Ubrzo nakon toga, izraelska vojska počela je sa granatiranjem pojasa Gaze. 

BONUS VIDEO: NOVI RAT - Hamas napao Izrael

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)