PUTIN DAO ZNAK: Proradio trojni savez

Novosti Onlajn

07. 10. 2023. u 15:14

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin i lideri Uzbekistana i Kazahstana Šavkat Mirzijejev i Kasim Žomart Tokajev zvanično su dali znak za početak isporuka ruskog gasa u Uzbekistan preko teritorije Kazahstana.

ПУТИН ДАО ЗНАК: Прорадио тројни савез

Foto: Jutjub printskrin/ The Telegraph

- To je istorijski događaj koji otvara još jednu stranicu dobrosusedskih odnosa koja podiže nivo strateškog partnerstva naših zemalja u oblasti energetike na novi nivo. Gasna industrija igra važnu ulogu u socijalno-ekonomskom razvoju naših zemalja. Ovaj projekat odgovara interesima svih strana - rekao je Tokajev na ceremoniji.

O stvaranju „trojnog gasnog saveta“ Putin je sa Tokajevom razgovarao još u novembru prošle godine, a ruski „Gasprom“ saopštio je još tada da će isporuke ruskog gasa u Uzbekistan preko Kazahstana krenuti u poslednjem kvartalu 2023. godine. Tada se navodilo da će gas biti isporučivan putem gasovoda „Srednja Azija – Centar“ preko Kazahstana.

Inače, Ministarstvo energetike Uzbekistana sklopila je ugovor sa Rusijom za kupovinu ruskog gasa na period od dve godine ukupne količine devet miliona kubnih metara dnevno, što je oko 2,8 milijardi kubika gasa godišnje.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!