MASK PODRŽAO ORBANA: Kritici predloga zakona EU o slobodi medija

Tanjug

05. 10. 2023. u 23:50

MAĐARSKI premijer Viktor Orban kritikovao je predlog zakona o slobodi medija, koji je u utorak u Briselu predstavila komesarka EU za vrednosti i transparentnost Vera Jurova, a koji je velikom većinom glasova podržao Evropski parlament, a njegovu objavu na društvenoj mreži X (Tviter) podržao je američki milijarder Ilon Mask, prenosi "Daily News Hungary".

МАСК ПОДРЖАО ОРБАНА: Kритици предлога закона ЕУ о слободи медија

Foto Tanjug/AP

-Još jedan predlog iz Brisela koji se protivi slobodi: uspostavljanje totalne kontrole nad medijima. Mi srednjeevropljani smo videli takve stvari u prošlosti. Zvale su se Kominform i Rajhspreskamer. Nikada više, napisao je mađarski premijer na platformi X, aludirajući na institucije Sovjetskog saveza i nacističke Nemačke

Mask je izrazio svoju saglasnost sa ovim stavom u svom komentaru na toj društvenoj mreži.

-Apsolutno, napisao je izvršni direktor Tesle i vlasnik platforme X.

Jurova je prvo reagovala sa emodžijima koji se smeju, a zatim dodala:

-Ozbiljno, gospodine Mask, koji deo zakona vas brine? Moj DM je otvoren za vas, napisala je evropska komesarka.

Kako prenosi mađarski portal, Mask unapređuje svoj odnos sa mađarskom vladom, a prošle nedelje je razgovarao sa predsednicom te zemlje Katalin Novak tokom njene posete SAD.

Orban je u odvojenom postu takođe danas kritikovao predloženi zakon o slobodi medija, napominjući da Brisel stvara "orvelovski svet pred našim očima".

-Brisel stvara orvelovski svet pred našim očima. Oni kupuju i snabdevaju oružjem preko 'European Peace Facility'. Oni žele da kontrolišu medije preko 'Media Freedom Act-a'. Nismo se borili protiv komunista da završimo u 1984, objavio je mađarski premijer na platformi Iks (društvena mreža X).

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave