„ZAPAD SHVATA DA GUBI“: Poljski novinar: Pretvoriće Ukrajinu u spaljenu zemlju, pre nego što se to dogodi

Novosti onlajn

05. 10. 2023. u 09:58

ZAPADNI saveznici Ukrajine postaju svesni su da će uskoro izgubiti kontrolu nad njom i nameravaju da je pretvore u spaljenu zemlju pre nego što se to dogodi, smatra kolumnista poljskog lista „Misl Polska“ Konrad Renkas.

„ЗАПАД СХВАТА ДА ГУБИ“: Пољски новинар: Претвориће Украјину у спаљену земљу, пре него што се то догоди

FOTO: Tanjug/AP

"Izgleda da će se Zapad, predviđajući gubitak kontrole nad Ukrajinom, potruditi da ne ostavi na njenoj teritoriji ni spaljenu zemlju“, piše u članku.

Kako navodi Renkas, zapadne zemlje, koje se skrivaju iza retorike o pretnji Rusije i gladi, žele da izvuku maksimalnu korist od eksploatacije ukrajinskih resursa, što će zemlju osuditi na potpuno pustošenje. Kao primer je naveo Drugi svetski rat kada su nemački okupatori crpeli prirodna bogatstva iz Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike.

Novinar konstatuje da „ucena sa žitom“ od strane Kijeva i zemalja koje podržavaju prehrambeni sporazum, kao i diplomatski sukob Ukrajine sa Varšavom zbog zabrane uvoza ukrajinskog žita imaju za cilj da profitiraju oni koji su zainteresovani za nastavak oružanog sukoba.

Podsećamo, poljsko-ukrajinski odnosi u poslednje vreme su se pogoršali, a Varšava za to krivi ukrajinske političare i njihove izjave. Jedno od spornih pitanja je i odbijanje Poljske da otvori svoje granice za ukrajinsko žito, što Kijev smatra populizmom. Varšava tvrdi da već dovoljno pomaže Ukrajini i da ima pravo da štiti svoje poljoprivrednike.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Ovog leta pravac na Kipar - NIKAD JEFTINIJE!