SVE ZBOG NALEPNICE "JA SAM RUS": Vlasnik automobila platio paprenu kaznu (FOTO)

Novosti online

29. 09. 2023. u 20:42

NALEPNICA na automobilu sa natpisom "Ja sam Rus" jednog vozača u estonskom Talinu koštala je 500 evra, saopštila je pres-služba policije, a prenele "RIA Novosti"

СВЕ ЗБОГ НАЛЕПНИЦЕ ЈА САМ РУС: Власник аутомобила платио папрену казну (ФОТО)

Foto: Unsplash

Sredinom septembra, naime, na društvenim mrežama počele su da kruže fotografije crnog BMV-a, koji je uz nalepnicu na zadnjem staklu "Ja sam Rus", imao i ispod prozora natpis "Antinacistički odred".

Korisnici društvenih mreža u toj zemlji, od policije su tražili da vozača pronađe i deportuje ga u Rusiju.

Ali, pošto to nije išlo tako lako, vozač je u međuvremenu ovakve nalepnice počeo da distribuira preko društvenih mreža, pa se tako na ulicama Estonije pojavilo još desetine automobila sa sličnim natpisima.

- Čovek je više puta pozivao pratioce na društvenim mrežama da na svoje automobile lepe nalepnice: 'Ja sam Rus', 'Odeljenje za borbu protiv nacizma', 'Snaga u istini' ili druge simbole koji podržavaju agresiju. Policija ga je kaznila sa 500 evra zbog izazivanja mržnje. Ako ne promeni svoje ponašanje i učini još jedan sličan prekršaj, može biti i krivično gonjen - navodi se saopštenju.

Kako kažu policajci, takve nalepnice, kao i amblem ruske vojske u vidu medveda, "provokativne su prirode", cepaju društvo i stvaraju napetost, preneo je RT Balkan.

BONUS VIDEO: ŽIVOT U RUŽIČASTOM: Muhli trava oduševljava posetioce kineskog Liuzhoua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)