DODIK USKORO SA PUTINOM U MOSKVI: Pružena ruka sa istoka znači dogovor, a sa zapada prevaru

Novosti online

29. 09. 2023. u 09:25

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će najkasnije početkom novembra razgovarati sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Moskvi, te dodao da je važno za Srpsku da ima takav odnos sa globalnim liderom, kakav je Putin.

ДОДИК УСКОРО СА ПУТИНОМ У МОСКВИ: Пружена рука са истока значи договор, а са запада превару

Foto: EPA

- Rusija je izmučena Drugim svetskim ratom i komunističkom vlašću, kao i očekivanjem da će Zapad konačno prihvatiti Ruse kao integralni deo tih vrednosti. Izgubila je 30 godina u traganju i shvatila da Zapad preko Ukrajine samo želi doći do sirovina i resursa na istoku Rusije - smatra Dodik.

Dodao je da su najveći branioci komunističkih vrednosti zapravo Zapad i SAD, jer podržavaju sve ono što su komunističke vlasti učinile u prošlosti, a na štetu danas suverenih država kao što je Rusija.

- Amerika je preko sukoba u Ukrajini demolirala Evropsku uniju koja više nije faktor. Zaustavili su Nemačku jer su se plašili saveza ove zemlje i Ruske Federacije. Sinonim za taj savez je bio "Severni tok" - naveo je Dodik za SRNU.

Istakao je da nije bilo realno očekivati da Rusija neće odgovoriti na havariju koja je prekinula snabdevanje Evrope gasom.

- Interesantno je pričati s Putinom. To je zaista, što se mene tiče, visoka privilegija. Kada njemu pružite ruku i kada on kaže da je nešto u redu, onda je u redu. Kada pružite ruku nekom zapadnjaku znajte da će vas prevariti sledećeg dana - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana