"NEĆEMO DOZVOLITI DA SE TO DOGODI": Orban ogolio namere Zapada - Mađarska je trn u oku Americi i Evropi

Novosti online

21. 09. 2023. u 15:37

BUDIMPEŠTA ne planira da odstupi od svog stava o glavnim političkim i društvenim pitanjima, iako je svesna da će lideri Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije nastaviti da je napadaju, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban na sastanku sa poslanicima vladajuće stranke.

НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА СЕ ТО ДОГОДИ: Орбан оголио намере Запада - Мађарска је трн у оку Америци и Европи

Foto: Profimedia

Prema pisanju lista "Mađar nemzet", na sastanku koji je održan iza zatvorenih vrata, Orban je naveo da je Mađarska "trn u oku" zapadnim zemljama jer je "najslobodnija zemlja u Evropi".

- Naše granice su bezbedne i ovde nema migranata. Umesto toga, vodimo porodičnu politiku i niko ne nameće rodne ideje deci. Ne dajemo oružje Ukrajini i ne želimo da se mešamo u rat - ističe Orban.

On je upozorio na nameru lidera EU da Mađarskoj oduzmu ekonomski, kulturni i politički suverenitet tako što će promeniti način na koji Budimpešta snabdeva gasom stanovništvo i prisiliti je da primi desetine hiljada migranata u državu.

Orban dodaje da je Zapad želeo da prisili Mađarsku da Ukrajini da novac i odobri članstvo te države u EU bez debate, iako ne ispunjava uslove.

- Nećemo dozvoliti da se to dogodi - jasan je Orban.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić