RAZGOVARALI PUTIN I ALIJEV: Važno da se svi dogovori o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu ispoštuju

Tanjug

21. 09. 2023. u 12:43

PREDSEDNIK Azerbejdžana Ilham Alijev danas se u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom izvinio i izrazio duboko saučešće zbog pogibije ruskih mirovnjaka u Nagorno-Karabahu 20. septembra, saopštila je pres-služba Kremlja.

РАЗГОВАРАЛИ ПУТИН И АЛИЈЕВ: Важно да се сви договори о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху испоштују

Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kako je rekao Alijev, na čiju inicijativu je održan razgovor s Putinom, biće sprovedena detaljna istraga smrti ruskih mirovnjaka i svi koji su odgovorni za to će biti kažnjeni, saopštila je pres-služba Kremlja, prenosi agencija RIA Novosti.

Istovremeno, dvojica lidera su tokom telefonskog razgovora dogovorili da će Azerbejdžan sarađivati sa ruskim mirovnjacima kako bi se osigurala bezbednost Jermena u Nagorno-Karabahu.

Iz Kremlja su saopštili i da su i Putin i Alijev istakli da je veoma važno da se svi dogovori o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu ispoštuju.

Na vozilo sa ruskim mirovnjacima koji su se vraćali sa osmatračnice u oblasti Džanjatag u Nagorno-Karabahu otvorena je vatra, a u ovom napadu su poginuli ruski vojnici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)