NOVI UDAR NA CENE SMEŠTAJA U GRČKOJ: Sledeće godine veći porez i vlasnicima vila i hotela

Novosti onlajn

20. 09. 2023. u 09:06

ČINI se da kratkoročni, privatni smeštaj u turističkim odredištima i velikim gradovima polako počinje da gubi bitku za povlašćeni položaj u odnosu na hotelski, bilo u poreskom smislu ili po pitanju ostalih uslova poslovanja na tržištu.

НОВИ УДАР НА ЦЕНЕ СМЕШТАЈА У ГРЧКОЈ: Следеће године већи порез и власницима вила и хотела

Foto: Nenad Živanović

Uz to što planira značajno da poveća boravišnu taksu za boravak u hotelima, Grčka će za sve one koji iznajmljuju više od tri objekta turistima uvesti obavezu plaćanja PDV-a i još nekih nameta koje plaćaju hoteli.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis najavio je proteklog vikenda značajno povećanje boravišne takse za hotele, a taj će novac ići u fond za borbu protiv uticaja klimatskih promena.

Vlada je već stvorila posebnu rezervu za prirodne katastrofe od 300 miliona evra, koja će od 2024. godine dosegnuti 600 miliona evra, i to zahvaljujući dodatnih 300 miliona evra od boravišne takse koja će se povećati na maksimalnih šest evra.

Boravišna taksa trenutno iznosi 50 centi u hotelima s jednom i dve zvezdice u Grčkoj, 1,50 evra u hotelima s tri zvezdice, 3 evra u hotelima s četiri zvezdice i 4 evra u hotelima s 5 zvezdica.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: 

„SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?