LAVROV STIGAO U NJUJORK: Prvi put od početka sukoba u Ukrajini da će Zelenski i ruski predstavnici biti za istim stolom (VIDEO)

Novosti online

20. 09. 2023. u 08:05

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u Njujork, gde će učestvovati na otvaranju zasedanja Generalne skupštine UN na visokom nivou, prenose "RIA Novosti".

ЛАВРОВ СТИГАО У ЊУЈОРК: Први пут од почетка сукоба у Украјини да ће Зеленски и руски представници бити за истим столом (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/t.me/rian_ru /215849

Lavrov je poslednji put posetio Njujork u aprilu, tokom ruskog predsedavanja Savetom bezbednosti UN.

Uoči sadašnje posete, rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je raspored ministra "veoma zauzet i da se stalno proširuje". 

Уочи садашње посете, руско Министарство спољних послова је саопштило да је распоред министра "веома заузет и да се стално проширује".

Nedelja visokog nivoa Generalne skupštine UN održava se u Njujorku od 19. do 25. septembra.

Prema rečima stalnog predstavnika Rusije pri UN Vasilija Nebenzje, osim bilateralnih sastanaka, Lavrov će učestvovati u nizu multilateralnih događaja kroz BRIKS, ODKB i Grupu prijatelja za odbranu Povelje UN. 

Predviđeno je da se ministar sastane i sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom. 

Nebenzja je naveo da "SAD nisu ponudile Rusiji bilateralne sastanke na marginama Generalne skupštine UN, ali ako takav predlog dobije, Moskva će ga razmotriti, kao i svaki drugi".

Prema njegovim rečima, za 20. septembar je zakazan sastanak Saveta bezbednosti UN o Ukrajini na nivou šefova delegacija, na kojem će učestvovati i šef ruske diplomatije.

Mediji su ranije preneli da će na istom sastanku Saveta bezbednosti UN učestvovati i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski. 

Ovo će biti prvi put od početka Specijalne operacije da će Zelenski i ruski predstavnici biti za istim stolom. 

 - Realno procenjujemo ovaj sastanak, kao i sve druge ispolitizovane zapadne inicijative o ukrajinskoj krizi. Ocena je nula. Ovo će biti još jedan šou u kojoj će glavna uloga biti dodeljena ukrajinskom predsedniku - rekao je ranije Nebenzja.

(RT)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)