KIM I DALJE U RUSIJI: Lider Severne Koreje nastavlja posetu dugu čak nedelju dana

Tanjug

17. 09. 2023. u 08:15

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarali su o praktičnim pitanjima jačanja vojne saradnje, javili su danas državni mediji u Severnoj Koreji.

КИМ И ДАЉЕ У РУСИЈИ: Лидер Северне Кореје наставља посету дугу чак недељу дана

Foto: Tanjug/AP photo

Severnokorejski mediji podsetili su da su tokom posete Rusiji Kimu predstavljeni ruski strateški bombarderi koji mogu da nose nuklearne bojeve glave, kao i hipersonične rakete i ratni brodovi, prenosi Rojters.

Kim i Šojgu "su razmenili konstruktivna mišljenja o jačanju strateške i taktičke saradnje i koordinacije oružanih snaga dve zemlje u oblasti nacionalnih odbrana i bezbednosti", prenela je severnokorejska agencija KCNA.

Nastavljajući jednonedeljnu posetu Rusiji, Kim će danas obići nekoliko prehrambenih fabrika, navodi ruska agencija RIA Novosti.

Kim se u sredu sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sa kojim je razgovarao o vojnim pitanjima, ratu u Ukrajini i produbljivanju saradnje. SAD i njihovi saveznici zabrinuti su zbog otopljavanja odnosa dve susedne zemlje, u trenutku dok Rusija nastavlja napade na Ukrajinu, a Severna Koreja i dalje razvija svoj nuklearni i raketni program, podsetio je Rojters.

BONUS VIDEO:

SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)